De desem broden van de Dorpsbakkerij worden gemaakt zonder zogenaamde brood verbeter middelen

(BVM) en daarom geef ik een aantal tips voor het bewaren van het brood.

Natuurlijk is het brood op bakdag vers en krokant. Maar je kunt er ook later heerlijk van genieten. 

Oppiepen

Eet je het brood morgen? Bewaar het in de papieren zak en piep het voor consumptie even op in een oven van 210 graden. (ca. 6 minuten voor brood en ca. 3 minuten voor baguette)

Invriezen

Wil je het brood na morgen eten? vraag dan om een plasticzak en vries het brood direct in. Haal het de

avond van tevoren uit de vriezer en laat het in de zak ontdooien. Piep het voor consumptie even op in een oven van 220 graden (ca. 6 minuten voor brood en ca. 3 minuten voor baguette)

Brood over? Maak er croutons, geroosterd brood of wentelteefjes van. Eet lekker!

Haver desembol